Back to Start
 

 

 


 

Forsränning i Åre

Om ni vill ha en tuff utmaning med adrenalinet pumpande väljer ni antingen Vålån eller Gevsjöströmmarna beroende på vattenstånd. Mer action än så här blir det inte. Här bjuds det på vilda fall, skummande valsar och eventuellt simning. Blöt blir du garanterat.Väljer ni familjetur så blir destinationen Tångböleströmmarna. Vi startar i Ånnsjön, som bjuder på en svårslagen vy över Snasahögarna och paddlar mot Tångböle. Paddlingen är naturskön och relativt lätt. Helt enkelt en tur för alla.

(Priser per person och inkl.moms)


Familjeturen
(FR1)

Sträckan består av tre forsar, varav den sista är en tuff utmaning med en längd på ca 3 km. Vi passar på att prova på forssimning och surfing om förhållandena tillåter. Efter andra forsen stannar vi och gör upp en eld och tillreder en norrländsk vildmarkslunch med råvaror från trakten. Vi passar också på att berätta lite om den natur vi befinner oss vid och lite om Åre dalens historia från vikingatiden och framåt.
(Minst 4 deltagare/bokning)

Forsgrad 1-3
Total tid från Åre t.o.r ca 5 tim
Åldersgräns 10 år 

Pris 700:-

Avancerad Rafting
(kod: FR2)

En tur för er som verkligen vill känna på forsens krafter och få en riktigt adrenalinfylld färd. Efter en uppvärmande paddling på lugnt vatten vid starten gäller det nu att lyssna på guiden och ta tag i paddeln för nu ger vi oss iväg ner för den första branta klass 4 forsen på turen. Efter att vi har kämpa oss ner längs forsen så stannar vi till och gör upp en eld och tillreder en rejäl norrländsk vildmarkslunch med råvaror från trakten. Under dagen passerar vi flera branta tekniska fors passager, provar på surfa och varför inte, för er som vågar, göra några hopp ner i älven från höga klippor vid vattenfallet.
(Minst 4 deltagare / bokning)

Forsgrad 1-4
Total tid från Åre t.o.r ca 7 tim
Åldersgräns 16 år. 

Pris 900:-

Forsränning i Åre


   Var? Åre med omnejd
  När April-Okt
  Hur många? 4-50 st
  Pris från: 700:-
Skicka bokningsförfrågan
Dela |

 

Presentkort Topptur/Lavinkurs
 
Familjeturen FR1
Avancerad Rafting FR2
Värdebevis (allt på sidan)

Säkerhet

Vi har ett väl utvecklat säkerhetssystem som används av ett flertal raftingföretag i Sverige och arbetar med största möjliga säkerhet. Våra guider är välutbildade och licensierade av Sjöfartsverket. Vi använder våtdräkter, paddeljackor, rejäla raftingflytvästar och hjälmar. Båtarna är lättmanövrerade och självtömmande modeller. All forsränning i åre och andra aktiviteter sker dock på egen risk.

Personlig utrustning

Ta med en varm fleece- eller ylletröja, shorts/badkläder, träningsskor och gärna yllesockar.


 


 
adrenalinåre.nu /X3MEVENTS / +46 (0)706 71 22 86 / info@x3mevents.com